top of page

Voorwedstrijd 2 - Fay zilver


Fay L begint haar wedstrijd op brug. Vooral het ophurken vindt zij spannend. Vorig jaar turnde zij alleen aan een rekstok en hoefde zij nog niet naar de hoge te springen. Het gaat goed en de zwaaien gaan netjes. De salto is nog iets te spannend en komt vast een volgende wedstrijd ten tonele.

Op balk gaat het prima met het inturnen. "Ik stond vier keer met radslag erop!" meldt Fay trots. Maar met de wedstrijd heeft Fay ergens een draai teveel gemaakt en is ze de weg kwijt. Een van de twee radslagen lukt en de sprongen zijn erg mooi.

Vloer twijfelt Fay of ze de dubbel flickflack voor het eerst in een wedstrijd gaat doen. Ze turnt in en vliegt met alle gemak twee keer over de kop. Doen dus! En succesvol. Ook de lastige stut gaat goed en Fay blijft haar directe concurrente met een hele punt voor op dit toestel.

Als laatste naar sprong waar zij een keurige overslag over de kast spring en een hurksalto met plankoline. Volgende keer wordt dat een streksalto, want precies dat verschil in waarde: 0,7 punten komt Fay tekort voor de hoogste podiumplaats. Maar Fay maakt het niet uit. Die is superblij met haar zilveren plak!

Fay L: "Ik begon dus met vloer en dat ging best goed,maar mijn stut moes iets meer met rechte armen. En mijn arabier-flickflack-flickflack iets vaker oefenen maar die ging wel heel goed. Toen gingen we naar sprong. Ik had bij de overslag over de kast een stap maar ik was er tevreden over. En bij de salto ging ik heel hoog en landde ik stick it. Daar was ik erg blij mee. Vervolgens naar brug. Ophurken lukte en mijn zwaaien waren goed hoog. Als laatst balk, met inturnen ging het heel goed, maar met de wedstrijd had ik wat stress. Ik wist niet meer welke kant ik op moest. Mijn sprongen waren wel erg mooi en een radslag was erop. Nu ben ik klaar."