top of page

Voorwedstrijd 2 - Fay zilver


Fay L begint haar wedstrijd op brug. Vooral het ophurken vindt zij spannend. Vorig jaar turnde zij alleen aan een rekstok en hoefde zij nog niet naar de hoge te springen. Het gaat goed en de zwaaien gaan netjes. De salto is nog iets te spannend en komt vast een volgende wedstrijd ten tonele.

Op balk gaat het prima met het inturnen. "Ik stond vier keer met radslag erop!" meldt Fay trots. Maar met de wedstrijd heeft Fay ergens een draai teveel gemaakt en is ze de weg kwijt. Een van de twee radslagen lukt en de sprongen zijn erg mooi.

Vloer twijfelt Fay of ze de dubbel flickflack voor het eerst in een wedstrijd gaat doen. Ze turnt in en vliegt met alle gemak twee keer over de kop. Doen dus! En succesvol. Ook de lastige stut gaat goed en Fay blijft haar directe concurrente met een hele punt voor op dit toestel.

Als laatste naar sprong waar zij een keurige overslag over de kast spring en een hurksalto met plankoline. Volgende keer wordt dat een streksalto, want precies dat verschil in waarde: 0,7 punten komt Fay tekort voor de hoogste podiumplaats. Maar Fay maakt het niet uit. Die is superblij met haar zilveren plak!

Fay L: "Ik begon dus met vloer en dat ging best goed,maar mijn stut moes iets meer met rechte armen. En mijn arabier-flickflack-flickflack iets vaker oefenen maar die ging wel heel goed. Toen gingen we naar sprong. Ik had bij de overslag over de kast een stap maar ik was er tevreden over. En bij de salto ging ik heel hoog en landde ik stick it. Daar was ik erg blij mee. Vervolgens naar brug. Ophurken lukte en mijn zwaaien waren goed hoog. Als laatst balk, met inturnen ging het heel goed, maar met de wedstrijd had ik wat stress. Ik wist niet meer welke kant ik op moest. Mijn sprongen waren wel erg mooi en een radslag was erop. Nu ben ik klaar."

Fay B opent haar wedstrijd op sprong. Ze springt twee keer half in-half uit. De eerst is met een grote stap na. De tweede is beduidend beter. Op slechts vijfhonderdste van een punt word Fay tweede op dit toestel. Op brug heeft Fay veel progressie geboekt de laatste maanden. Ze kan veel nieuwe elementen, zoals de zweefkip, de zolendraai en pendelkip. Vandaag wordt het de première van de pendelkip op een wedstrijd. Deze gaat na een mooie zwaai uitermate goed. Met de afsprong glijdt een voet weg. Gelukkig vangt Fay het goed op en komt ze nog netjes op de voeten terecht.

Op balk heeft Fay hoge verwachtingen. In de trainingen zijn haar oefeningen om door een ringetje te halen. Dus vandaag is de dag om het publiek daar deelgenoot van te maken. Meteen met de opsprong gaat het mis. Ze valt. De sprongen die volgen zijn met minder amplitude dan we van haar gewend zijn. Met de radslag blijft Fay ternauwernood staan. Na wat choreo tijd voor het boogje achterover. Daar gaat iets mis met hand- en voetplaatsing en Fay maakt een lelijke smak, waarbij ze haar knie blesseert. Toch vervolgt zij dapper haar oefening en komt netjes tot stand met de salto af. De knie is wat blauw.

Er is nog een toestel te gaan. Tijd om te rusten is er niet. Meteen doordraaien naar vloer. Fay herpakt zich daar super en turnt gelijk in met dubbel flickflack. Het gaat wonderbaarlijk goed. Fay lijkt erop gebrand te zijn deze oefening tot een goed einde te brengen en met succes: Ze eindigt met slechts vijftienhonderdste verschil van de nummer 1 op plaats 2 op vloer. Dat maakt weer veel goed!

Fay B: "Ik begon op sprong, en dat ging goed. Daarna ging ik naar brug en bij de afsprong gleed een voet van de stok. Maar ik heb wel voor het eerst de kip gedaan op de wedstrijd en mijn opzet was erg hoog. Daarna naar balk, daar was ik niet zo tevreden over. Mijn opsprong en mijn boogje waren niet zo goed, maar mijn afsprong was wel mooi en hoog. Vervolgens vloer wat het allerbest ging. Arabier dubbel flickflack en mijn stut waren erg goed en alles was stick it op vloer. En nu is het klaar en gaan we zo opmarcheren."

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page