top of page

Voorwedstrijd 2 - N4 - Nienke


Nienke - Jeugd 2 N4

Het is twee weken na de kerstvakantie en precies een week na de wervelende show in theater Gooiland van KNGU YourStage. En nu is het aan Nienke de taak de focus weer te richten op het serieuze werk, de tweede voorwedstrijd.

Nienke opent de wedstrijd op vloer. Ze heeft er zichtbaar niet veel vertrouwen in en turnt minder dan binnen haar vermogen ligt. Even slikken en op naar sprong. Dat gaat gelukkig erg goed. Met een keurige overslag landt Nienke aan de andere kant van de Pegases.

Brug is ook een spannend toestel. Zal de kip lukken? Durf ik de streksalto af. Met het inturnen besluit Nienke zonder leertjes te turnen. Ze zit nog in de twijfelfase wat het prettigst is; met of zonder. Maar na een beurt inturnen wordt toch snel de tas opgezocht en de leertjes opgesnort. Dat gaat toch beter! Nienke turnt een prima oefening met een geslaagde kip en een keurige streksalto af.

Het vertrouwen groeit. Naar het favoriete toestel van Nienke, de balk. Ja, je leest het goed. Weinigen hebben dit toestel als favoriet, maar voor lastige elementen draait Nienke meestal haar hand niet om. Het inturnen gaat goed. De wedstrijd helaas minder. Nienke opent met een overuigende opsprong. De gymnastische sprongen zijn dat veel minder. Met boogje moet Nienke van de balk. De radslag gaat prima en de salto af ook.

Al met al een wedstrijd waarbij twee toestellen prima gingen en twee wat minder. En nu lekker weer trainen op nieuwe dingen. Daar heeft Nienke zin in!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page