top of page

Voorwedstrijd 1 - Pupil 2 - Paulien goud, Isa zilver, Veerle premiere


Paulien goud, Isa zilver - pupil 2, D1

Isa en Paulien beginnen hun wedstrijd op vloer. Voor Isa is het voor het eerst dat ze arabier-flickflack op een wedstrijd gaat vertonen. Echt wel even spannend. Nog met het inturnen is ze bang dat ze het misschien toch niet durft. Onterechte onzekerheid! In haar oefening gaat het uitstekend. Lekker ruim, helemaal niets mis mee. Haar hele vloeroefening is netjes verzorgd, fijn om naar te kijken. Paulien is nog maar amper herstelt van een week ziek zijn. Net op tijd toch weer soort van fit is ook voor haar vloer het eerste toestel. Zij heeft de enkele flickflack vorig jaar al op de wedstrijden vertoont. Dus nu tijd voor een nieuwe uitdaging; een dubbele! En daar draait zij haar hand niet voor om. Lekker pittig, met een mooie kaats erachter, die meer belooft voor de toekomst. Paulien kan uitgesproken strak turnen en is een gedreven sportster. Ze wil heel graag dat alles perfect lukt. Haar gymnastische sprongen en choreografie voldoen aan deze verwachting. Op de laatste noten van de muziek moet het tiktakboogje geturnd worden. Heen gaat goed, maar terug lukt niet. Paulien lost het razendsnel op met een boogje voorover. Niet de bedoeling, maar wel elegant het foutje verbloemd.

Teamgenootje Veerle turnt nog niet op dit toestel. Zij is nog maar net bij de D1 en de lastige choreografie heeft nog wat meer oefening nodig voor het aan het grote publiek in premiere mag gaan.

Wel geeft Veerle alvast haar visitekaartje af. Ze turnt een verdienstelijke overslag over de kast en een hurksalto met plankoline, waarbij ze wonderwel goed terecht komt ondanks dat ze helemaal voorop de plankoline haar afzet inzet.

Isa heeft in de laatste trainingen voor de wedstrijd ineens het licht gezien wat betreft de armen strekken tijdens de overslag. Op de wedstrijd is het weer even zoeken naar de juiste vorm. Met de wedstrijdsprong heeft ze precies op tijd het gevoel weer te pakken. Haar hurksalto is indrukwekkend hoog met mooie nastrekking. Ze scoort met deze salto het hoogste van alle deelneemsters. Paulien turnt een keurige overslag en wil ook op dit toestel weer een stukje groei laten zien. Ze kan de streksalto en is erop gebrand dat het meteen tot stand lukt. Helaas een klein stapje. Wat haar trainster betreft geen enkel punt, maar Paulien baalt toch een beetje.