top of page

Voorwedstrijd 1 - Jeugd 1 N4 - Nienke


Nienke - Jeugd 1 N4

Twee weken geleden maakte Nienke haar debuut in de klasse Jeugd 1 N4. Met al wat ervaring op zak mag Nienke vandaag weer het turntoneel betreden. De voorbereiding is niet optimaal, onzekerheid met betrekking tot het herstel van een blessure speelt vandaag de boventoon. We besluiten elk toestel stap voor stap aan te gaan.

Nienke mag direct met het lastigste toestel beginnen. Het inturnen op balk gaat onzeker, maar met de wedstrijdoefening gaat het helemaal niet gek. Alleen met het boogje achterover moet Nienke de balk voortijdig verlaten.

Vloer is ook spannend. Durft Nienke de series te turnen. Voorzichtig waagt zij zich eraan. Het gaat goed. Als een na laatste mag zij op het klassieke stuk haar performance tonen. Alles gaat prima, al is de onzekerheid zichtbaar in de vorm van veel wiebels.

De helft zit erop. Sprong is niet zo ingewikkeld. Daar turnt Nienke twee keer een overslag. De eerste gaat wat twijfelachtig, maar de tweede heeft een betere uitvoering.

Tot slot de brug, waar Nienke aan een ligger een oefening turnt die uit veel zwaaien bestaat. Nienke is bang dat de kip niet lukt, een lastig element voor de meeste turnsters. Maar de vrees is onterecht. Nienke komt tot steun op de ligger. Voor de afsprong maakt Nienke de keuze voor de hurksalto, in tegenstelling tot twee weken geleden, waar zij een streksalto liet zien.

Ondanks wat worstelingen heeft Nienke zich kranig door de wedstrijd geturnd. Nu tijd voor even ontspanning. Na de vakantie weer met nieuwe energie aan de start!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page