top of page

Competitie 1 - Jeugd 1 N4 - Nienke


Nienke - Jeugd 1 N4

Dit seizoen waagt Nienke voor het eerst de stap van D1 naar het hogere niveau N4, in de klasse jeugd 1. Een seizoen waarin het doel is vooral veel te leren en groei door te maken waar Nienke aan toe is.

Nienke heeft er zin in! Voor het eerst turnt ze in de mooie turnzaal in Amsterdam. Ondanks dat het een nieuw toneel is, lijkt ze zich er op haar plek te voelen. Even stretchen en op de loper wat opwarmen totdat de speaker aangeeft dat het tijd is voor de algemene warming-up op de vloer. Nienke sluit aan bij de andere meisjes. Het inturnen ziet er goed uit. Nienke is rustig en geconcentreerd.

Sprong is het eerste toestel waar Nienke mag laten zien waarvoor ze heeft getraind. Ze laat twee keer een keurige overslag zien, die met mooie scores worden beloond.

Op brug gaat het heel netjes. Nienke valt op met haar mooie houdingen en turnt als een van de weinigen de streksalto af. Net als alle meisjes heeft Nienke moeite met de hoge opzetten. Er zijn er maar twee die dat een keertje lukt. We blijven het trainen en er komt een dag dat Nienke in de handstand op de ligger staat!

Balk is een toestel dat Nienke op het lijf geschreven is, alleen is zij daar zelf nog niet erg van overtuigd. Met het grootste gemak turnt ze de moeilijkste acrobatiek. Dat is waar juist de meeste turnsters over struikelen. De gymnastische sprongen zijn nog erg klein uitgevoerd. Als de lef ook daarvoor komt zit het helemaal snor op balk!

Tot slot de nieuwe vloeroefening. Eindelijk weer een ander muziekje, een nieuwe uitdaging. Nienke is met haar ranke lijf bij uitstek geschikt voor deze klassieke choreografie. Mooie zachte armbewegingen, ruime beenzwaaien, expressie en dan ook leuke nieuwe series mogen turnen zoals flickflack-salto. Het is fraai om naar te kijken, met uiteraard nog verbeterpunten voor de toekomst, maar voor nu zijn we dik tevreden met het debuut van Nienke in de klasse N4!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page