top of page

YourStage - Showtime!

Theater Gooiland in Hilversum is op zaterdag 11 januari de plek voor KNGU YourStage. Dit evenement biedt clubs uit district Mid-West de kans de gymsport op een andere manier te beleven; als artiest! Geen jury die kromme tenen afstraft, maar een publiek dat applaudisseert voor jou.


Het is kort dag om te trainen voor optredens voor de turnsters van V&K. Na de zomer eerst weer even wennen en vanaf november krijgen de optredens langzaam maar zeker vorm. De kerstvakantie zit er nog tussen. In Leusden wordt zelfs dan nog een keer getraind om de optredens zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Nog twee weken en dan is het 11 januari: showtime!


YourStage Hilversum is een wervelende show, met dans- turn- acrogym en aireal silk optredens, afgewisseld met tussenacts met live muziek en zang. De meisjes van de A-selectie van V&K zijn goed vertegenwoordigd op dit evenement met een acrogymshow op Arcade, een oosterse act op brug en balk, een tussenact op Bella Ciao, een tussenact van Sophia op 'Here comes the sun' en een act samen met turnsters van Reflex Reeuwijk op de Bolero van Ravel.

Bij de Bolero dansen de meisjes om een podium en om de beurt mogen zij a l'improviste iets tonen op het podium. Het podium op zich is ook al een improvisatieproject. Joop, de vader van trainster Saskia is de twijfelachtige eer toebedeeld om van twee MDF-platen een rond podium te zagen. AH Blaricum helpt ons met het leveren van 24 kratjes die de plaat mogen dragen. Precies op tijd is het af. En gelukkig, het werkt ook nog!

De Bolero is een beroemd nummer van Ravel, dat zich kenmerk door een schijnbaar eentonige melodie, steeds weer door een ander instrument gespeeld. Een van die instrumenten is de trombone. De vader van Mathilde bespeelt deze professioneel. Een kwartier lang blazen is niet te doen. Maar dan hoort Bram dat Saskia het nummer heeft ingekort naar vijf minuten. Dat biedt perspectieven! Op vrijdag, de avond voor de show, oppert Bram dat het misschien toch mogelijk is een stukje mee te blazen, mits het nummer in de juiste toon is. En dat is het! Het geeft een extra dimensie aan het optreden van de meisjes van V&K en Reflex. Midden in het nummer blaast Bram live de Bolero om vervolgens weer achter de coulissen te verdwijnen, daar uit te hijgen en zich weer te richten op zijn taak als toestelcoördinator.

Sophia vult het voorpodium nog voor de Bolero met haar optreden op Here comes the Sun, waarbij ze met een bal mooie kunstjes doet zodat er achter het doek kan worden omgebouwd voor de volgende act. Sophia is nog maar zeven jaar en durft het optreden voor een volle zaal helemaal alleen te doen. Grote klasse!


Net voor de pauze mogen de acht meisjes van V&K optreden op het winnende songfestivalnummer Arcade van Duncan Lawrence. Het optreden is speciaal voor YourStage bedacht en bestaat uit mooie poses, afgewisseld met acroposes.

In de pauze is het hard werken voor de toestelcrew om de balken en brug klaar te zetten voor Arabian Night van de V&K-meisjes. Vanuit het publiek komen zij op, onder een sluier. De meisjes zijn gekleed in mooie haremkostuums en op Arabische klanken presenteren zij een mystieke show ten tonele.

Nog een keer omkleden voor een laatste act. Op 'Bella Ciao' doen de meisjes een vrolijke act met veel beenzwaaien en een leuke eindpose, waardoor er achter het doek kan worden omgebouwd voor een volgende act van een andere groep.

Nog een keer een grote finale en dan zit de belevenis erop. Niet alleen is V&K sterk vertegenwoordigd met de optredens, ook zijn we gezegend met de hulp van veel vrijwilligers zonder wie het absoluut niet mogelijk is zo'n evenement te organiseren. Heel, heel veel dank!!!


Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page