top of page

Voorwedstrijd 1 - Lois en Anoeska


Junior Lois en Senior Anoeska openen allebei hun wedstrijd op vloer.

Lois

Vloer Lois bijt het spits af en zet al haar elegantie in. Ze heeft veel over met haar halve schroef en moet zo ongeveer haar nagels in de vloer zetten om binnen de lijnen te blijven. Ze vervolgt haar oefening met een prachtig door spagaat geturnde sissone en een niet vaak geziene illusion turn. Precies op de tel landt ze uit haar vrije radslag en vervolgt ze haar oefening met artistieke choreografie, die overgaat in de steeds ruimer uitgevoerde wisselspagaat sprong en met optimale amplitude geturnde loopspagaatsprong. Haar reespagaatverbinding na de salto gaat mooi hoog, met wel wat slordige benen. Nog even extra lucht scheppen voor de hurksalto en de kadetsprong en zo heeft het publiek weer mogen genieten van een fraaie oefening.

Sprong

De half in-half uit van Lois gaat wat betreft lichaamshouding netter dan op de training. Ook de afduw is beter en een van de twee sprongen gaat in een keer tot stand.

Brug

Het moeilijkste toestel voor Lois is brug. Lois is meer een turnster voor mooie choreografieen dan kunsten aan het zwaaitoestel. Toch zit er de laatste weken goede verbetering in. Lois start met de kip en opzet verbonden. Vervolgens turnt ze wegzet kip met harde touché wat haar een hele punt kost. Maar dit element is voor haar essentieel om aan voldoende elementen te komen om geen neutrale aftrek van 4 hele punten te krijgen. De zolendraai wordt netjes verbonden met de kip. Helaas is er daarna wel een stop, wat dan wel weer gelegenheid bie