top of page

Competitie 2 - Lois


Lois, juniorturnster in de 3e divisie, start haar wedstrijd op voor velen het moeilijkste toestel van de vier; balk. Vandaag gaat haar halve illusion-turn in premiere, een B-element dat je weinig ziet, zeker in deze divisie.

Het inturnen gaat nog wat stroef. Met maar twee trainingen na de voorjaarsvakantie mist de zekerheid van ingeslepen routine. En dan iets nieuws doen... best spannend! De gymnastische serie loopt niet zo lekker, de flickflack gaat met grote storing van de balans. Alle focus ligt duidelijk op het nieuwe element, zelfs zodanig dat Lois bijna haar reguliere pirouette vergeet. Nog net op tijd wordt die nog even ertussen gepland. En dan, zwiep het been de lucht in, handje aan de balk, ingewikkeld ogend omdraaien, et voila: een geslaagde halve illusion-turn! Missie behaald.

Met een goed gevoel naar vloer. Daar heeft Lois een pittige in het oog springende choreografie. Het inturnen wil niet helemaal lekker. Er heerst onzekerheid. Ook hier weer een kwestie van uit het trainingsritme zijn. Sommige elementen worden weggelaten en anderen minder uitgevoerd dan gewoonlijk. Desondanks vindt de jury het nog steeds prachtig en is de D-score en het eindcijfer niet echt minder dan anders.

Sprong is niet heel erg ingewikkeld voor Lois. Twee keer rennen, vliegen, draaien, duwen, klaar. Het kan allemaal wat hoger en netter, maar het gaat best ok.

Dan nog het minst favoriete toestel van Lois. Brug is een krachttoestel dat veel trainingsarbeid vraagt. Lois doet liever kunsten op vloer en balk. Jammer dat je je niet kunt specialiseren. Het is niet anders, dus dan al je krachten geven om de twee latten te bedwingen. De kip lukt met opzet verbonden. Ook de zolendraai gaat met de kip en de halve schroef af misstaat zeker niet. Nu nog werken aan doorverbinden en opzetten halen. Gaat best goed komen.

Voor de laatste competitiewedstrijd op 11 juni heeft Lois nog wel wat in petto. Dan kun je per toestel medailles scoren. De uitdaging staat. Komt dat zien over drie maanden!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page