top of page

Competitie 2 - Anoeska


Seniorturnster in divisie 3, Anoeska, mag de lange wedstrijddag besluiten met haar optreden. Anoeska begint op brug, een fysiek zeer zwaar toestel, waar de meeste turnsters de grootste moeite hebben om aan alle opgelegde eisen te voldoen. Anoeska heeft de afgelopen tijd veel trainingsarbeid gestoken op brug en dat vertaalt zich eindelijk ook in duidelijke progressie op de wedstrijd. De eis opzet met 45 graden boven horizontaal wordt met gemak gehaald. Anoeska is gebrand ook het vluchtelement 'wippertje' met goed gevolg af te leggen, liefst verbonden met kip. "Hij moet hoog!", denkt Anoeska onderweg. En ja, dat lukt ook, zelfs een beetje te. Anoeska mistt, net als Epke ooit op een cruciaal moment, net de ligger. Je hoort de lat nog even natrillen. "Kadeng...!" Weer de brug opklimmen. Vluchtelement in de herhaling. Gepakt! Kip lukt niet verbonden. Maar de opzet aan de hoge gaat lekker en de schroef gaat overtuigend.

Naar balk om daar vooral het B-element hurkhoeksprong met halve draai te laten slagen. De opsprong is overtuigend. De gymnastische serie gaat haperend en de acroserie is niet verbonden. Maar! Hurkhoek half is gelukt! Weer een doel behaald.

Anoeska is erop gebrand te laten zien wat ze waard is. Op vloer ligt het accent op goede landingen. Moeilijke elementen zijn het probleem niet voor de acrobatisch aangelegde gymnaste. Dat uit zich soms in wat nonchalance. En dat is nou net iets van een jurylid in de turnsport niet erg kan waarderen. Oosterse muziek, aanloop voor de serie, een huizenhoge streksalto achterwaarts met technisch optimale uitvoering en een landing zonder twijfel, genageld in de vloer. Dat opent lekker. Nu de baan retour, de streksalto voorover. Met inturnen gaat het beter dan vorige keren. De belofte is er. De uitvoering nog niet. Het B-element wordt met teveel voorwaartse verplaatsing uitgevoerd en resulteert in een landing op de derrière. Anoeska pakt de draad weer goed op. Haar gymnastische sprongen zijn uitstekend. Alleen de pirouette met geheven been komt wat minder goed uit de verf dan we van haar zijn gewend.

Ondanks de val is het eindcijfer prima en behoort een podiumplek op de toestelfinale 11 juni zeker tot de mogelijkheden!

De laatste power mag eruit over de Pegases. Met vermoeidheid van de voorgaande drie toestellen in het lijf is het even oppeppen om hier toch het optimale uit te halen. Het gaat zoals verwacht, een dynamische sprong waar nog wel wat aandacht nodig is voor meer afduw om de amplitude een boost te geven.

Anoeska kan terugkijken op een prima wedstrijd waarbij belangrijke doelen zijn gehaald en er met pit is geturnd. Chapeau!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page