top of page

Competitie 1 - Amy en Lois


Amy, Lois en Floor @ Competitie 1 te Beverwijk

Bij uitzondering een keer een zeer gunstige indeling. Lois en Amy turnen in dezelfde wedstrijd, zij het op een andere baan. Om Saskia al te veel heen en weer geloop te besparen is Floor mee als junior-coach. Wel zo handig en vooral ook erg gezellig.

Voor Amy is het een extra spannende dag waar naar zij lang heeft toegeleefd. De seniorturnster, divisie 3, werd lang geplaagd door blessures, waarvoor zij liefst drie operatie heeft ondergaan. Hoofddoel is het turnen van een hele wedstrijd. Dat lijkt makkelijk, maar nog maar een maand of twee geleden leek stoppen dichterbij dan deze wedstrijd.

Lois is dit seizoen voor de tweede keer turnster in de klasse Junior, divisie 3. Door het veranderen van de eisen aan de oefenstof zijn sommige toestellen voor haar ook weer een nieuwe uitdaging.

Lois mag als eerste acte de presence geven op brug. Ze is niet bepaald vrienden met dit toestel, maar toont desondanks goede progressie. De wegzet kip is zonder touché en het lukt beter om door te verbinden. Amy mag gelijk aan de bak op vloer, waar pittige series op het programma staan. Nu maar hopen dat de enkels het goed houden. De intensiteit op de wedstrijd ligt hoger; in de korte warming-up tijd zo snel mogelijk je dingen doen en daarna nog eens het zien te reproduceren op muziek. Amy opent met salto-salto verbonden. Ze gebruikt vooral de verte en heeft daardoor onvoldoende ruimte de tweede salto op de voeten te landen. De hoeksalto komt in plaats van de streksalto. Gymnastisch gaat goed en de slotserie is ook gelukt! Check, dat is 1!

De tweede toestelronde is voor Lois op balk. Weer even spannend om de flickflack te doen. Zij zet een goede D-score neer, wat duidelijk haar potentie op dit toestel aangeeft, maar met drie voortijdige landingen is de eindscore niet zoals we van haar gewend zijn. Amy mag haar Yamashita, een overslag met gehoekte tweede zweeffase, tonen. Met ve