top of page

Competitie 1 - Amy en Lois


Amy, Lois en Floor @ Competitie 1 te Beverwijk

Bij uitzondering een keer een zeer gunstige indeling. Lois en Amy turnen in dezelfde wedstrijd, zij het op een andere baan. Om Saskia al te veel heen en weer geloop te besparen is Floor mee als junior-coach. Wel zo handig en vooral ook erg gezellig.

Voor Amy is het een extra spannende dag waar naar zij lang heeft toegeleefd. De seniorturnster, divisie 3, werd lang geplaagd door blessures, waarvoor zij liefst drie operatie heeft ondergaan. Hoofddoel is het turnen van een hele wedstrijd. Dat lijkt makkelijk, maar nog maar een maand of twee geleden leek stoppen dichterbij dan deze wedstrijd.

Lois is dit seizoen voor de tweede keer turnster in de klasse Junior, divisie 3. Door het veranderen van de eisen aan de oefenstof zijn sommige toestellen voor haar ook weer een nieuwe uitdaging.

Lois mag als eerste acte de presence geven op brug. Ze is niet bepaald vrienden met dit toestel, maar toont desondanks goede progressie. De wegzet kip is zonder touché en het lukt beter om door te verbinden. Amy mag gelijk aan de bak op vloer, waar pittige series op het programma staan. Nu maar hopen dat de enkels het goed houden. De intensiteit op de wedstrijd ligt hoger; in de korte warming-up tijd zo snel mogelijk je dingen doen en daarna nog eens het zien te reproduceren op muziek. Amy opent met salto-salto verbonden. Ze gebruikt vooral de verte en heeft daardoor onvoldoende ruimte de tweede salto op de voeten te landen. De hoeksalto komt in plaats van de streksalto. Gymnastisch gaat goed en de slotserie is ook gelukt! Check, dat is 1!

De tweede toestelronde is voor Lois op balk. Weer even spannend om de flickflack te doen. Zij zet een goede D-score neer, wat duidelijk haar potentie op dit toestel aangeeft, maar met drie voortijdige landingen is de eindscore niet zoals we van haar gewend zijn. Amy mag haar Yamashita, een overslag met gehoekte tweede zweeffase, tonen. Met veel power komt zij over de Pegases en zonder enig stapje landt zij op de mat. En dat is 2!

We hebben de helft van de wedstrijd erop zitten. In de derde ronde is het vloer Lois. Zij heeft een nieuwe acroserie, waarvoor ze wat zenuwachtig is of die lukt; de overslag-salto. Ze mist net wat hoogte om goed te landen, maar verder gaat het prima. De tweede acroserie gaat heel hoog en wordt door de jury gezien als twistsalto in plaats van een halve schroef. En met de nieuwe eisen is dat nou net even vervelend. Want een twistsalto valt, in tegenstelling tot de halve schroef, onder de categorie voorwaarts en die hadden we al. Maar goed, daar leren we weer van. We passen de strategie voor een volgende wedstrijd aan.

Amy is niet bepaald vrienden met brug. "Echt het stomste toestel!", noemt zij het meermaals in de trainingen. Desondanks heeft ze er hard aan gewerkt en dat is te zien. Ze turnt een optimale oefening waar ze alleen na het vluchtelement wippertje een stop heeft. Dus ook op dit toestel is haar doel meer dan behaald.

Nog een toestel te gaan. Voor Lois niet heel ingewikkeld. Ze mag een keer over de Pegases en doet dat met een zeer verdienstelijke arabier met halve draai. Ze wordt tweede op dit toestel. Dat biedt perspectieven voor de toestelfinales eind dit seizoen!

Amy heeft nog wel een flinke uitdaging te gaan om haar wedstrijd tot tevredenheid af te ronden: balk! Altijd pittig om dit toestel als laatste te moeten doen en nog ergens een restje focus vandaan te toveren. Amy heeft een interessante opsprong die bij de jury even de wenkbrouwen doet liften. Maar voor de artisiciteit moet je natuurlijk wel wat doen! De gymnastische serie wisselspagaat-hurkhoek gaat verbonden. Zelfs pirouette met been hoog, een C-element, lukt. En dat terwijl dat met inturnen en in de training zelden slaagt. Nu nog de afsprong... En zij staat!!!

Amy en Lois zijn weer op scherp gezet. Top gedaan! Over twee weken turnen zij hun eerste voorwedstrijd. Succes meiden!!!

Bekijk hier foto's en filmpjes:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page