top of page

Voorwedstrijd 1 - Paulien, Nienke, Floor


Nienke - Pupil 1, D1 tijdens haar opsprong op balk

Nienke en Paulien beginnen de wedstrijd op balk, met Sanne als personal coach.

Nienke heeft de overstap gemaakt van D2 naar D1 en moet dus veel nieuwe moeilijke dingen doen. Samen met Paulien die in de instapklasse turnt opent zij haar wedstrijd op balk.Hier en daar is het nog wat wiebelig en helaas moet zij met radslag de balk vroegtijdig verlaten. Verder komt zij heel netjes haar oefening door, met een prachtige split aan het begin. Ook Paulien start op het wiebeltoestel. Ze weet alle kleine pasjes heel goed en turnt heel netjes. Alleen de koprol lukt net niet.

Op de andere baan mag Floor haar mooie balkoefening tonen. Ze heeft een pittige oefening met veel hoge relevés en moeilijke elementen zoals boogje achterover en radslag. Wonderwel lukt alles, zelfs met een stick-it landing na de salto af. Super knap!

Op vloer is het voor Nienke superspannend. Zij turnt voor het eerst een oefening op muziek. Het gaat heel goed. Vooral haar spagaatsprong is erg mooi. Ze onthoudt alle pasjes goed en doet de stutrol met rechte armen. Paulien heeft als pre-instapper al een keer op het do-re-mi-muziekje geturnd. Je ziet duidelijk dat ze er al ervaring mee heeft. Ze wordt zelfs tweede op dit toestel.

Floor heeft haar oefening drastisch omgegooid, aangezien de eisen aan de oefening ook flink veranderd zijn. Floor opent met een spectaculaire serie bestaande uit salto voorover uitstappen arabier reespagaatsprong. Ook nieuw in haar oefening is de salto voorover met halve schroef. De salto achterover met halve schroef turnt Floor nu vanuit flickflack en als laatste serie. Ze mist net wat power om ook deze serie goed te landen.

Sprong gaat bij alle drie de meiden uitstekend. Geen grote fouten, hooguit een hoekje of een stapje na. Floor turnt tot grote tevredenheid van de jury en plaatst zich als tweede op dit toestel met een zeer verdienstelijke arabier met halve draai.

Bij brug laten Paulien en Nienke zeer mooie houdingen en zwaaien zien. Het doorverbinden aan de lage ligger is voor beide turnsters nog een aandachtspuntje. Floor wordt sterker op brug. In tweede instantie lukt het ophurken en de opzetten gaan hoger dan voorheen. De oefening wordt besloten met een stabiele landing.

Paulien, Nienke en Floor hebben een prima opening van het seizoen geturnd en gaan aan de slag met de verbeterpuntjes en nieuwe doelen. Tot de volgende wedstrijd!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page