top of page

Voorwedstrijd 2 - Paulien goud


Paulien, instap D1 - goud!

In de training gaat het steeds beter met Paulien en Nienke. Maar of het dan ook nog allemaal wil lukken op de wedstrijd? Beide meiden mogen hun wedstrijd beginnen op brug. Ze zitten bij elkaar in het groepje maar komen wel uit in een andere leeftijdsklasse. Paulien turnt bij de instappers en Nienke bij de Pupillen 1. Nienke mag als eerste aan het zwaaitoestel. Amy helpt haar aan de hoge ligger. Hol, bol, een paar keer snel, en dan de lange zwaaien. De houdingen zitten er inmiddels aardig goed in. Dan het stukje aan de lage ligger. De buikdraai gaat netjes verbonden na de borstwaarts om. Dan nog een spannend gedeelte, het ophurken met een mooie streksprong af. Ook dat gaat volgens plan. Paulien heeft bijna dezelfde oefening. Ze turnt het nog iets strakker van haar clubgenootje, maar heeft haakje hangen als afsprong. Paulien is in haar klasse de winnaar op brug.

Op naar balk. Paulien heeft een bijzonder goede oefening. Bijna alles gaat volgens plan, behalve de koprol. Die wil er net niet op. Nienke vindt dit toestel nog wel wat spannend, wat zich uit in wat kleine gymnastische sprongen en een val met de radslag. Gelukkig, dat toestel hebben we weer gehad.

In vloer hebben beide meiden veel zin. Nienke vooral, omdat ze vandaag voor het eerst arabier-flickflack in een wedstrijd gaat turnen. En dat lukt super! Ook de stutrol, altijd een lastig element, gaat goed. Nienke wordt tweede op vloer. Paulien verbetert zich ook goed ten opzichte van vorige wedstrijd. Vooral de lastige overslag en stut gaan beter. Qua netheid valt er nog wat winst te behalen voor een volgende keer.

Tot slot sprong. Daar springen beide turnster twee keer. Paulien turnt een nagenoeg kaarsrechte handstand-plof en ditto streksprong. Nienke turnt een overslag over de kast en maakt een goede hurksalto. Vooral de laatste is sterk verbeterd ten opzichte van vorige wedstrijd. Helaas grijpt Nienke met een vijfde klassering net naast de prijzen. Maar die komen vast nog wel. Paulien mag vandaag de hoogste trede van het podium betreden. Goud voor haar!

Nienke - Pupil 1, D1 - 5e plaats

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page