top of page

2e Recreatiewedstrijd


Op 10 februari stond de 2e recreatiewedstrijd van de meiden van de recreatie+ op het programma. Er is in de trainingen hard gewerkt, en de meiden hadden zin om dat aan iedereen te gaan laten zien!

In de eerste wedstrijd turnde Marilou in de klasse Pre-Instap 2 R3. Dit was de eerste wedstrijd voor Marilou. De grote zaal en de hoeveelheid turnsters brachten Marilou een beetje in verlegenheid. Ondanks dat turnde Marilou een super wedstrijd. Een mooie vloeroefening, hoge sprongen, stabiele balk, en heel nette brug brachten Marilou naar een zesde plaats. Een beetje een zure plek, want de eerste vijf turnsters kregen een medaille.

In de tweede wedstrijd turnen Doris, Olivia en Cecile op de ene baan bij de Pre-Instap 1 R3. Op de andere baan turnt Lisa bij de pupillen 1 niveau 12, en Fien en Elise bij de jeugd niveau 12.

Cecile zilver, Olivia brons, Doris 4e plaats

Doris, Olivia en Cecile turnen alle drie heel stabiele oefeningen. Op brug springen ze in het oog door de prachtige lijnen die ze turnen. Verrassend genoeg werden drie van de vijf plekken op het podium bezet door V&K. Doris eindigde op een vierde plaats. Olivia werd derde en Cecile won het zilver. Zij mogen zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd in een niveau hoger.

Op de andere baan was de spanning van de gezichten af te lezen. De meiden maakten zich om alles druk, omdat ze bang waren dat er iets fout zou gaan. Amy werd bedolven onder de vragen, maar uiteindelijk konden de zenuwen een beetje gesust worden. Na drie prachtige vloeroefeningen en zes mooie sprongen was brug een beetje een obstakel vandaag. De meiden moesten improviseren omdat ze pas op de wedstrijd hoorden dat ze zelf naar de hoge ligger moeten springen. Maar dit hebben ze goed opgepakt, met drie goede brugoefeningen tot gevolg. Op balk kwamen de zenuwen helaas weer een beetje terug. Na een prachtige balkoefening van Elise volgde er een val voor zowel Lisa als Fien.

Bij de prijsuitreiking blijkt Lisa met een zesde plaats goed genoeg te hebben geturnd voor een medaille. Voor Elise was dit de eerste wedstrijd. En Fien heeft hele grote verbeteringen ten opzichte van de vorige wedstrijd laten zien.

Lisa - 6e plaats

Als laatst deze dag mogen Elidie en Yara aantreden bij de jeugd niveau 11. Voor Elidie is dit een niveau hoger dan ze de afgelopen wedstrijd heeft geturnd. Beide beginnen op vloer met een erg stabiele oefening. Op sprong lijkt het even fout te gaan door een nare landing van Yara, maar gelukkig blijkt de schade mee te vallen en herpakt ze zichzelf. Met twee prachtige sprongen als uitkomst. Elidie heeft de laatste tijd zo hard getraind op brug dat ze een dikke blaar heeft, maar ondanks dat gaat het prima vandaag. Ook Yara turnt een goede brugoefening. Als laatste toestel hebben de meiden balk. Yara blijft op de balk, maar moet wel een keer haar handen gebruiken als laatste redmiddel om op haar voeten te blijven staan. Elidie turnt haar oefening uit met enkele wiebeltjes.

Elidie brons

Elidie turnt zich naar de bronzen medaille. Yara belandt net naast het podium op een zevende plaats. Maar dat vindt ze niet erg, ze heeft al zo veel stappen in de goede richting gezet ten opzichte van de vorige wedstrijd!

De turnsters zullen zich nu gaan focussen op de volgende wedstrijd die op 14 april is. Met de verbeteringen die we nu hebben gezien na de vorige wedstrijd, en de verbeterpunten die we van vandaag mee kunnen nemen moet dat helemaal goed komen!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page