top of page

1/2 finale zuid - D1 - Paulien medaille, Nienke geplaatst!


Paulien , instap D1 - 4e plaats

Paulien:

"Ik moest vandaag om 06:30 uur al opstaan. Toen ging ik mamma wakker maken, want mama was vergeten haar wekker te zetten. Gelukkig waren we toch op tijd. Ik heb pap ontbeten.

Ik heb mijn turnpak al aangetrokken zodat mama wist dat we snel moesten zijn. Mijn zus Isa Marie heeft mijn haar ingevlochten. Zij is supergoed met vlechten. Maar ze moest zelf ook naar hockey. Dus ze moest het heel snel doen. En toen was mama de weg kwijt. We kwamen drie minuten te laat. Maar gelukkig was dat niet erg, want Sander en Amy waren er al en die waren nog aan het wachten op Isa en Djoeke.

Ik ging inturnen op de loper met Saskia. En daarna was het tijd voor de echte warming-up en ging ik met Djoeke, Isa en nog een paar anderen op vloer opwarmen.

Toen ging ik naar de balk. En het ging eigenlijk best wel goed. Want ik was er niet afgevallen met de koprol en alles was netjes, behalve de loopsprong. Tijdens de oefening dacht ik aan: "blijf erop en niet wiebelen". Dat heeft goed gewerkt, want ik had een score van 13.75 en dat is superhoog.

Na balk gingen we naar de vloer. Ik was als derde aan de beurt van mijn baan. Tijdens mijn oefening dacht ik aan: alles netjes, rustig en goed op de muziek. Het ging best wel goed. Mijn radslag-Arabier was goed met mijn armen tegen mijn oren, zodat ik niks kon horen. Gelukkig kon ik nog net de muziek horen. De loopsprongen waren heel wijd, alleen was het jammer van een klein stapje. De draaien gingen netjes, maar jammer van het heeeeeeeele kleine stapje. Mijn overslag ging heel goed en de stut goed hoog met mijn armen recht. En ik kwam tot een ligsteun. Gelukkig steunde ik wel op mijn armen en lag ik niet helemaal. Het stukje met spagaat en split ging heel goed. En ik had een hele goede rugligspagaat. Ook hier had ik een heel goed cijfer, een 13.50.

Naar sprong. Vantevoren had ik de houdingen zo goed geoefend dat het in de sprong lekker goed ging. Mijn overslag plof was mooi recht en ik duwde goed af. Mijn streksprong was super recht! Ik had een 13.65 voor de overslag en een 13.30 voor de streksprong.

Jammer genoeg al weer het laatste toestel, de brug. Dit is wel een van mijn beste toestellen. En het ging allemaal superstrak. Ik ben heel blij! Voor brug kreeg ik 13.20 punten.

Ik vond de hele wedstrijd heel goed gaan en ik heb alleen maar dertienen gehaald!

Nu wachten op de prijsuitreiking en hopen dat ik een medaille krijg, maar als dat niet zo is ben ik nog steeds blij, want ik had een super wedstrijd! "

Nienke, Pupil 1, D1 - als 13e geplaatst

Nienke:

"Toen ik binnen kwam was Paulien net klaar. Ik deed de warming-up. En toen ging ik kijken naar de prijsuitreiking van Paulien. Ze werd vierde en kreeg een medaille. Toen begonnen we naar het toestel te lopen. Ik begon mijn wedstrijd bij vloer. Het inturnen gong heel goed. Maar de uiteindelijke wedstrijdoefening was wat minder door wat grote wiebels. De eindpose, de stut en de spagaat waren heel mooi.

Na vloer ging ik naar sprong. Het inturnen ging niet heel goed. Vooral de overslag. Daar had ik aan het begin mijn benen krom. Maar met de wedstrijd ging het wel goed.

Toen naar brug. Dat ging heel goed. Ik had 14.10 en hele mooie houdingen. Na brug stond ik vierde. Dat zag ik per ongeluk op het bord. Het inturnen op balk ging niet heel goed. De oefening ging best goed, maar ik had een val met de radslag en veel wiebels. Ik kreeg drie plussen, maar het moet nog iets netter.

Ik vond de wedstrijd superleuk en ben heel blij dat ik door ben!"

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page