top of page

Finale Zuid - D1, D2 - Isa, Paulien en Nienke


Isa (instap, D2) en Paulien (instap, D1) - warming-up @ Finale Noord-Holland

Paulien:

" Ik stond al om 06:30 uur op. Ik ging naar mama toe. Die was nog niet wakker. Ik ging haar naar de douche duwen. Toen ging ik zelf mijn spullen aandoen. Ik ging ontbijten maar had nog geen honger, want het was heel vroeg. Toen ging ik mijn tandenpoetsen. We hadden nog maar vijf minuten en mama moest nog vlechten maken. Maar dat kon ze niet zo goed. Ik kwam eindelijk naar turnen toe en dat was een uur rijden. Toen we er waren ging Saskia mijn vlechten opnieuw maken. Toen kon ik eindelijk beginnen met de warming-up. Ik was samen met Isa.

Ik mocht eindelijk naar mijn eerste toestel. Dat was brug. Brug ging goed. Ik had twee plussen en de zwaaien waren heel hoog. Met landing ging het een beetje mis, want de ligger was heel hoog. Maar ik had een heel goed onderstukje.

Na brug ging ik naar balk. Alles ging goed, behalve de opsprong. Ik viel eraf. Als ik erop was gebleven had ik het hoogste cijfer. Ik had drie plussen.

Toen kwam de vloer. Dat ging best wel goed. Alleen mijn eerste handstand was een beetje wiebelig.

Nu nog naar sprong. "

Nienke - pupil 1, D1 @ Finale Noord-Holland

Nienke:

"Ik reed met papa naar de wedstrijd. Toen kwam ik binnen en zag meteen Saskia en Paulien zitten. Ik kwam er gezellig bij zitten en deed vast mijn trainingspak uit. Toen moest ik mijn warming-up doen. De warming-up ging goed. Ik had er zin in. Toen kwam de prijsuitreiking. Isa was door en Paulien net niet.

Toen ging ik inturnen op vloer. De arabier-flickflack ging aan het einde van het inturnen heel goed.

Daarna moest ik even wachten en toen moest ik mijn vloeroefening doen. Vloer ging heel goed. En de Arabier-flickflack ging ook heel goed. Ik heb vier plussen gekregen, maar ik had er eigenlijk vijf. Ik ben heel tevreden over vloer. Ik had wel wat wiebeltjes toen ik in passé stond.

Sprong ging erg goed. Ik veel hogere scores dan normaal. De overslag ging best wel goed. Alleen na de landing had ik nog een klein hupje. Salto was volgens mij best hoog. Ook hier had ik alleen een klein hupje na de landing.

Ik vond het heel goed gaan. Brug gaat eigenlijk altijd wel goed. De zwaaien voelden hoger dan normaal. Ik had mijn knieën een beetje krom met de borstwaarts om. Ik viel er bijna af tijdens het ophurken, maar ik ben erop gebleven. Ik heb een extra plus gekregen. Dat is voor het eerst, waarschijnlijk voor mijn hoge zwaaien.

Balk ging best goed. De opsprong was heel mooi geheven met de billen boven de schouders. Dat is dus een plus. De pasjes gingen heel goed. Alleen bij het opstaan viel ik eraf. "

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page