top of page

Mathilde, Paulien en Isa naar finale N-H!


Paulien en Isa naar finale!

Paulien en Isa hebben als pupil 1 al wat meer wedstrijdervaring en in aanloop naar deze wedstrijd was het in de training al duidelijk dat deze twee meiden er alles aan doen om een plek in de finale te bemachtigen. Gefocust trainen, gretig stappen willen maken en met steeds meer controle de oefeningen beheersen. Maar dan moet je het op het moment ook nog kunnen waarmaken. En dat lukt met een schijnbaar gemak!

Isa en Paulien beginnen hun wedstrijd op sprong. Daar springen zij een hurksalto en een overslag over de kast. Goede lijnen in de handstand en mooie hoogte in de salto. Een mooie opening voor beide meiden en zelfverzekerd vervolgen zij de wedstrijd op brug. Paulien krijgt hier twee bonuselementen toegekend. Zij heeft na vorige wedstrijd goed begrepen dat er winst te behalen valt als je de benen goed recht houdt en dat is zichtbaar. De zwaaien zijn huizenhoog en veel strakker dan andere keren. Isa krijgt twee bonussen toegekend. Ze is zeer overtuigend met het haakje hangen. Seconden lang houdt ze de houding vast in mooie houding.

Isa mag als eerste van haar groepje de balkoefening laten zien. Ze besluit zelf de plusopsprong toch te doen. Deze gaat uitstekend. De hele oefening straalt beheersing uit. De handstand is kaarsrecht en lang aangehouden. Wiebels zijn amper te spotten. De radslag staat als een huis en met de landing na de overslag is er slecht een heel klein stapje. Isa is dan ook derde van alle turnsters op dit toestel.

Paulien is niet minder overtuigend op balk. Ook zij turnt uitermate stabiel. De handstand is nog wat voorzichtig. De choreo wordt strak uitgevoerd en Paulien maakt als een van de weinig turnsters veel indruk met haar salto af. Voor haar is de tweede klassering op dit toestel.

Vloer is het laatste toestel voor Paulien en Isa. Paulien gaat de oefening op de Do-Re-Mi muziek fanatiek te lijf. Vlotte arabier flickflack en ruime loopsprongen. Hier en daar een knietje krom en wiebel. Nieuw is de spreidhoeksteun naar spagaat als plus-element. De overslag-radslag gaat soepel verbonden. In totaal worden er vier plussen toegekend.

Isa is als allerlaatste op vloer. Met het inturnen neemt zij met trainster Saskie meerdere malen de richting van de oefening door. Daar is zij het meest zenuwachtig voor. Helaas zijn we zelf niet in de gelukkige omstandigheid regelmatig op een wedstrijdvloer te trainen. Lastig, omdat je dan niet goed bezig kunt zijn met je uitvoering, maar vooral met: waar moet ik nu naar toe? Meteen in het begin van de oefening is de bovenmatige spanning bij Isa merkbaar. Met het boogje achterover weigert ze in eerste instantie. Ze herpakt zich snel. De radslag arabier gaan mooi verbonden. De sprongen lopen niet helemaal lekker. De draaien gaan weer mooi, de overslag radslag loopt soepel en de stutrol gaat netjes. Met de split verliest Isa even haar balans. Al met al toch een prima oefening geturnd met veel potentie voor verbetering.

Paulien mag blij verrast het brons in ontvangst nemen. Isa, die gedurende wedstrijd ook steeds een podiumpositie inneemt, grijpt door een paar fouten op vloer net naast de medailles met een zesde klassering. Gelukkig plaatst ze zich samen met Paulien dik voor de finale van Noord-Holland op 6 april in Amsterdam.

Paulien (3e all-round) en Isa (6e all-round)

Mathilde (instap D1) naar finale!