top of page

Paulien geplaatst voor finale district


Isa en Paulien

Ze hebben er zin in en zijn er klaar voor vandaag! Paulien en Isa hebben hard getraind de laatste weken om de wedstrijdoefeningen te perfectioneren. Er blijft altijd nog wel wat te wensen, maar op zich gaan de oefeningen erg stabiel en zijn de meiden niet meer zo nerveus als vorige wedstrijden.

Isa en Paulien mogen het spits afbijten op balk. Meteen een goede test van de mentale weerbaarheid. Lukt het om meteen op het eerste toestel de wedstrijddruk te balanceren? En dan wel letterlijk. Balk is voor alle turnsters een zeer bepalend onderdeel. Mislukt deze, dan zijn je kansen al snel verkeken. Isa is als derde aan de beurt. Ze turnt super. Goede opsprong, nette handstand, keurige sprongen, een zeer stabiele radslag en een overslag af zonder ook maar enige wiebel of stap. De beheersing is meer dan ok. Wel een penalty voor de rustige uitvoering.

Ook Paulien doet het heel mooi en rustig, wat ook voor haar leidt tot een halve punt aftrek voor overschrijding van de tijd. Op een paar kleine wiebels na en een mini black-out na de loopsprong, zet ze een uitstekende oefening neer. Geen val en strak uitgevoerde choreografie met een salto af tot stand.

Opgelucht dat dit moeilijke toestel erop zit naar vloer. Ook niet eenvoudig. Er zijn zo veel details om aan te denken! De richting, de strakke armen en benen, goede landingen, nette houdingen en alles mooi op muziek.

Isa is als tweede. De acrobatische series gaan vlot en goed verbonden. De choreo gaat netjes en de stut keurig met rechte armen. Eindelijk is de richting niet meer de hersenbreker. Vorige wedstrijd was het nog nodig deze een x-aantal keer door te nemen met trainster Saskia.

Paulien mag niet veel later op Do-Re-Mi haar kunnen vertonen. Hier een daar iets wiebelig, maar overall zeer zelfverzekerd komt ze de oefening door. De sprongen zijn ruim uitgevoerd en de benen zijn nagenoeg recht. Op de stut na turnt Paulien maar liefst 5 pluselementen, waarvan er vier tot uiting komen in de maximale D-score van 5,70 punten.