top of page

Paulien geplaatst voor finale district


Isa en Paulien

Ze hebben er zin in en zijn er klaar voor vandaag! Paulien en Isa hebben hard getraind de laatste weken om de wedstrijdoefeningen te perfectioneren. Er blijft altijd nog wel wat te wensen, maar op zich gaan de oefeningen erg stabiel en zijn de meiden niet meer zo nerveus als vorige wedstrijden.

Isa en Paulien mogen het spits afbijten op balk. Meteen een goede test van de mentale weerbaarheid. Lukt het om meteen op het eerste toestel de wedstrijddruk te balanceren? En dan wel letterlijk. Balk is voor alle turnsters een zeer bepalend onderdeel. Mislukt deze, dan zijn je kansen al snel verkeken. Isa is als derde aan de beurt. Ze turnt super. Goede opsprong, nette handstand, keurige sprongen, een zeer stabiele radslag en een overslag af zonder ook maar enige wiebel of stap. De beheersing is meer dan ok. Wel een penalty voor de rustige uitvoering.

Ook Paulien doet het heel mooi en rustig, wat ook voor haar leidt tot een halve punt aftrek voor overschrijding van de tijd. Op een paar kleine wiebels na en een mini black-out na de loopsprong, zet ze een uitstekende oefening neer. Geen val en strak uitgevoerde choreografie met een salto af tot stand.

Opgelucht dat dit moeilijke toestel erop zit naar vloer. Ook niet eenvoudig. Er zijn zo veel details om aan te denken! De richting, de strakke armen en benen, goede landingen, nette houdingen en alles mooi op muziek.

Isa is als tweede. De acrobatische series gaan vlot en goed verbonden. De choreo gaat netjes en de stut keurig met rechte armen. Eindelijk is de richting niet meer de hersenbreker. Vorige wedstrijd was het nog nodig deze een x-aantal keer door te nemen met trainster Saskia.

Paulien mag niet veel later op Do-Re-Mi haar kunnen vertonen. Hier een daar iets wiebelig, maar overall zeer zelfverzekerd komt ze de oefening door. De sprongen zijn ruim uitgevoerd en de benen zijn nagenoeg recht. Op de stut na turnt Paulien maar liefst 5 pluselementen, waarvan er vier tot uiting komen in de maximale D-score van 5,70 punten.

De helft van de wedstrijd zit er al op. Bij sprong mogen Isa en Paulien twee keer aanlopen en over de kop. De overslag van Isa gaat beduidend minder dan normaal en dan tijdens het inturnen, wat kromme armen en een hoekje met instabiele landing. De hurksalto is netjes, met wel een stapje na. De overslag van Paulien is prima en de hurksalto zonder aarzeling tot stand.

Bij brug doen beide meiden het meer dan voortreffelijk. Paulien heeft stiekem toch al wat naar de tussenstanden gekeken en is erop gebrand een goede oefening neer te zetten. Haar zwaaien zijn ver boven de hoge ligger uit. Het stukje op de lage legger is sterk met borstwaarsom met gestrekte heupen, een opzwaai naar zo goed als horizontaal en een fraai geshaped gehangen haakje.

Ook Isa verbetert haar zwaaien, wat vooral in hoogte en houding te zien is. Het stukje aan de lage is stabiel zoals altijd. Isa haar handelsmerk is secondenlang haakje hangen, zodat er geen twijfel kan bestaan dat hier een plus moet worden toegekend.

De einduitslag heeft leuk nieuws. Voor Paulien zit er nog een vervolgronde in. Zij mag met een 13e eindklassering, die zij met name te danken heeft aan nog even flink gas geven op brug. Voor Isa, die vorig seizoen nog in D2 turnde, eindigt het hier met een uitstekend geturnde wedstrijd in klasse D1, waarbij zij zich mag rekenen tot de beste 24 turnsters van Noord-Holland in haar klasse. Petje af!

Isa (pupil 1 D1) 21ste en Paulien (pupil 1 D1) 13e allround

Mathilde

Mathilde turnt in de eerste wedstrijd. Het is voor het eerst in Amsterdam. Daar is zij nog nooit geweest. Erg spannend die grote turnhal. Even wachten met mama en Saskia in de kantine tot de deur open gaat. Pas om 09:00 uur mag Mathilde op de vierkante vloer voor de officiële warming-uw. Tot die tijd oefent Mathilde bij de balk vast de rechte benen zwaaien. Het is best moeilijk om te voelen wat recht is. Als truukje denkt Mathilde aan haar benen alsof ze in het gips zitten.

Oplopen naar de jury achter bordje nummer vier samen met nog zes andere meisjes. Het inturnen is verwarrend. Alles gaat door elkaar heen en dan je eigen plekje veroveren als je drie turven hoog bent, is best lastig.

Mathilde is als derde aan de beurt. Nog een keer met Saskia de richting doornemen.

Daar gaat ze! Mooie handstanden, radslag Arabier goed verbonden met mooie kaats, sprongen de goede kant op, nette draaien, een knappe overslag met kaats, naar rechts voor de Beenzwaaien die heel netjes gaan, een stutrol met rechte armen, keurig spreidhoeksteun naar spagaat, een mooie split. Alleen her einde gaat Mathilde naar links in plaats van rechts, maar verder was de hele richting goed. Mathilde krijgt vier plussen van de jury, het maximale aantal. En als E-score een keurig 7.25.

Gelukkig is dit lastige toestel achter de rug. Lekker springen! Het inturnen op sprong gaat meteen al top. En ook de wedstrijdsprongen zijn stabiel en keurig uitgevoerd. De overslag is recht en de streksprong lekker hoog, met goede felle aanloop en stick-it landing. Vooral over de kast springen is een hele prestatie als je zelf bijna net zo groot bent als de kast en de kleinste turnster van het wedstrijdveld.

Na twee stabiele inturnbeurten mag Mathilde als eerste voor het echt haar oefening laten zien. Nummer 143 tonen, presenteren voor de jury. Saskia tilt Mathilde op naar de hoge. Holle houding, bolle houding, twee vlotte curbetzwaaitjes. Dan komt Saskia weer even helpen om Mathilde in de beginhouding van de drie zwaaien te zetten. Nette zwaaien en landing zonder stapje. Het tweede deel van de oefening is aan de lage. Borstwaarts om zonder afzet, een nette opzet en buikdraai, voorover duikelen en heel mooi en lang genoeg haakje hangen. Saskia hoor de jury zeggen: " Twee plussen!" Dus het haakje is geteld.

Nog een toestel te gaan. De balk is weer een spannende. Onthoud je alle stapjes, blijf je erop. Mathilde gaat goed van start met sterk heffen naar split. Het liggende stukje gaat ook goed en het hoekje zitten is lang genoeg. Tot en met de halve draai gaat alles voorspoedig. Dan komt de loopsprong en gaat Mathilde tegen de verwachting in voortijdig van de balk. Snel herpakken. Nog een spannend element te gaan, de koprol. Helaas, niet zen genoeg en nog een keer van de balk. De afsprong gaat weer netjes. Gelukkig, dat hebben we weer gehad. Ondanks de twee grote fouten toch nog een goed cijfer

Tot balk staat Mathilde steeds op de 13e of 14e plaats. Helaas doen de twee grote fouten haal dalen in het eindklassement naar een 22e plaats. Geen plaatsing naar de finale van het district voor Mathilde maar wel weer mooie verbeteringen laten zien in houdingen en zelfverzekerdheid.

Mathilde (instap D1) - 23e allround

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page