top of page

Competitie 3 - Fay en Merel


Fay en Merel komen uit in de klasse pupil 1 N3. Vandaag is het een bijzondere wedstrijd, want er zijn prijzen per toestel te winnen. Normaal moet je vier toestellen goed turnen om op het podium te belanden. Nu maak je op elk toestel kans.

Merel en Fay openen hun wedstrijd op balk. Over het algemeen is dat een lastig toestel om te beginnen. De zenuwen zijn meestal nog niet getemperd en op een wiebeltoestel als deze heeft dat al snel zijn weerslag. Fay was vorige wedstrijd nog derde op dit toestel. Met gelijke prestatie of beter behoort een podiumplek zeker tot de mogelijkheden. Maar helaas zit dat er voor beide meiden vandaag niet in. Merel verlaat gelijk met de opsprong al de balk en vervolgens nog eens met de radslag. Gelukkig lukt de afsprong wel goed. Bij Fay zijn de beide radslagen het struikelblok.

Op vloer krijgt Merel maar liefst vier punten neutrale aftrek. Dit mag een jury doen als elementen niet geturnd zijn die wel in de beschrijving staan. Trainster Saskia doet navraag. Volgens de jury heeft Merel twee keer de streksprong met halve draai niet geturnd. Videobeelden - kijk zelf maar via bovenstaande link - bewijzen het tegendeel. Helaas mogen deze beelden niet als bewijs worden gebruikt en moet je je voegen naar het oordeel van de jury. Jammer, maar met vol goede moed naar sprong.

Daar springen de beide meiden echt super. Merel springt een ruime overslag. Daarna springt zij huizenhoge arabier-streksalto. Het zicht op haar sprong werd spijtig genoeg belemmerd door een nogal streng optredende jury d'appel, die even wilde terugkomen op de eerder gegeven vier punten penalty op vloer. Ondanks het rare optreden van deze dame presteert Merel uitstekend. Lange tijd lijkt een podiumplek voor haar weggelegd, maar helaas zijn een paar andere turnsters net wat strakker en eindigt Merel op een uitstekende zevende plaats.

Ook op brug moeten de meisjes weer accepteren dat de jury altijd gelijk heeft, ookal is dat niet zo. Daar krijgt Merel 1 en Fay 2 punten neutrale aftrek. Waarvoor blijft een mysterie. Maar de meisjes hebben uitstekend geturnd en sluiten met deze wedstrijd een keurig seizoen af.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page