top of page

Wedstrijdseizoen geopend


Na een kleine drie maanden voorbereiding is het zover. De turnsters van de selecties van V&K mogen hun kunnen aan het grote publiek vertonen.

Vandaag, zaterdag 24 november, turnen Kiki en Elidie in divisie 5.

Elidie en Kiki tijdens de warming-up

In de andere baan mogen de kleinsten van de selectie hun wedstrijd beginnen op balk. Mathilde eindigt overall op een goede 4e plaats, met een tweede klassering op sprong. Noor eindigt op de achtste plaats. Elidie en Kiki zetten de 10e en 11e klassering achter hun naam.

Mathilde en Noor op schoot bij de papa's

Verslag over Noor en Mathilde

Noor en Mathilde begonnen bij de balk. Noor viel gelukkig niet van de balk af maar was wel een stapje na de loopsprong vergeten. Mathilde viel er helaas een keer af na de koprol maar die is ook heel lastig. Verder ging de balk goed.

Daarna gingen ze naar vloer. Daar was Noor de sissone vergeten maar de radslag-arabier ging goed en ook wist ze welke richting ze op moest. Noor: "Ik was nu iets te langzaam op t muziekje maar wel op rijd klaar." Bij Mathilde ging de overslag heel goed op vloer en ook de radslag-arabier deed ze mooi.

Daarna gingen ze naar sprong. Noor had een hele mooie handstand en een hele mooie streksprong met stick-it. Mathilde haar handstand was ook heel mooi en ze begon zelfs al toen de jury nog niet keek. Dus moest ze nog een keertje. En de streksprong landde zij stick-it.

Nu zijn we bij de brug en ze hadden allebei hele hoge zwaaien. Noor vergat bijna de streksprong, maar deed m gelukkig nog op tijd. Noor was heel sterk en deed een mooi haakje hangen. Bij Mathilde ging de borstwaarts om en buikdraai verbonden dat was heel knap. Nu zijn we aan het wachten op de laatste kinderen en dan de prijsuitreiking.

In de tweede wedstrijd vandaag, mag Fay voor het eerst oefeningen tonen in de vrije oefenstof. Dus voor het eerst een eigen balkoefening en een choreografie op muziek. Superspannend en ook superleuk!

Fay met eindpose van haar vrije choreografie

Verslag van Fay: Ik begon mijn wedstrijdseizoen dit jaar op sprong zelf vond ik het super goed gaan ik had mijn benen bij elkaar en alleen was mijn landing niet gestickt.

Daarna ging ik naar brug op brug heb ik een zweef kip met rechte arme gedaan en hij was verbonden met een opzet ook mijn ophurken ging gelukkig goed, aan de hoge heb ik een kip ook met rechte arme en doorverbonden met een driekwart reus en een salto gedaan.

Op balk had ik 1 val bij mijn opsprong maar verder had ik een radslag zonder val en ook mijn bruggetje salto lukte doorverbonden.

Bij vloer heb ik voor het eerst mijn eigen oefening gedaan zonder val alleen mijn knik boogje lukte niet helaas. Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page