top of page

Rayon 't Gooi - D1 en divisie 4


Instap D 1 - Mathilde goud op sprong

Vandaag is het debuut in de klasse instap D1 voor Annabelle. Teamgenootjes Noor en Mathilde hebben al meerdere wedstrijden erop zitten in deze klasse en kunnen het muziekje Do-Re-Mi al aardig dromen.

Voor Annabelle is dat niet het geval. In sneltreinvaart leert ze de nieuwe oefeningen en een onderbreking in de trainingen van 2 weken door de meivakantie helpt ook niet erg. Ondanks dat hoeft Annabelle maar een keer met de balk- en vloeroefening naar trainster Saskia te kijken voor een kleine hint. Heel knap geturnd en alvast goede oefening voor komend seizoen. Dan zijn de oefeningen gelukkig niet heel veel anders en beslist een stuk stabieler!

Dat Noor aanwezig is vandaag is niet zo vanzelfsprekend. Gisteren ging zij nog eerder van de training naar huis, om daar de buikinhoud via ongebruikelijke route aan het toilet te doneren.

Noor zit er vrolijk bij vandaag, heeft er zin in. Samen met Mathilde en Annabelle begint ze op balk. Alles gaat netjes, geen pasje vergeten. De koprol lukt helaas niet, maar dik tevreden.

Op vloer overtreft Noor zichzelf. Voor het eerst ooit gaat alles echt helemaal op de muziek. Eerder had zij altijd de turbo aan en was het aan het eind erg lang wachten op de laatste noot van de muziek.

Mathilde blinkt uit op sprong. Epke heeft de titel flying Dutchman helaas al opgeëist, maar Mathilde doet er weinig voor onder. Kaarsrechte streksprong en een hele mooie strakke handstand overslag tot lig. Het is altijd afwachten of de jury de sprong net zo kan waarderen als de ouders en trainster, helemaal omdat Mathilde met haar drie turven hoog tot de kleinsten van het deelnemersveld behoort. Maar de kwaliteit wordt opgemerkt en Mathilde krijg bij de prijsuitreiking een mooie beker voor haar vliegkunsten. Op slechts vijfhonderste na staat ze niet op het erepodium voor het allroundklassement. Oftewel, net een halve kromme teen teveel. Zo gaat dat in de turnsport...

Divisie 4 - Jeugd 2 - Fay goud allround, sprong en brug

Fay is aan de beurt in de wedstrijd na de instappers en heeft er veel zin in. Zelfverzekerd, goed voorbereid, laat de wedstrijd maar komen! Ze begint op sprong met half in, half uit en dat is gelijk al goed voor een beker. Ze heeft hier de hoogste score. Ook op brug is ze te sterk voor de concurrentie en gaat door een vloeiend lopende oefening met stabiele landing de beker naar Fay. Op balk mist de optimale stabiliteit en mist ze met een tweede klassering net de derde beker. Ook op vloer heeft haar klassieke choreo op muziek van Paganini nog teveel schoonheidsfouten voor de maximale score. Hier is zij vierde van alle deelneemsters.

In het overall klassement turnt Fay de meeste punten bij elkaar, waardoor ze ook hiervoor nog wordt gewaardeerd met een reuze grote gouden medaille. Voor Fay is deze wedstrijd een mooie oefening voor de belangrijke finale van het district over twee weken in Amsterdam. Nog net wat tijd om de puntjes op de i te zetten!

Pupil 2 D1 - Nienke

Nienke heeft echt zin in de wedstrijd. Ze voelt dat ze er klaar voor is. Ze vindt het niet erg om de wedstrijd met balk te beginnen. De meesten turnsters knijpen hem voor dit toestel. Nienke turnt de choreo echt prachtig, met hoge relevés en mooie lijnen. De sprongen mogen wat ruimer, maar daar wordt aan gewerkt. De handstand spagaat is mooi aangehouden en de twee radslagen goed geslaagd.

Op vloer laat Nienke de dubbel flickflack in premiere gaan. Lekker vlot achter elkaar loopt het. Langzaam maar zeker wordt de uitvoering steeds meer beheerst en mooi om naar te kijken. Voor sprong en brug heeft Nienke geen zenuwen. Ze springt streksalto en overslag en de brugoefening gaat met groot gemakt. De opzet aan de lage is ruim en de salto strak tot stand. Top geturnd Nienke!

Junior divisie 4 - Floor voor het laatst

Deze wedstrijd is voor Floor een speciale, haar laatste... Ze heeft zo veel mogelijk familie uitgenodigd om van dit moment getuige te zijn. Zelfs opa en oma uit Gelderland zijn over gekomen. En natuurlijk zijn haar trouwe fans mams en Rita van de partij. Voor het laatst op de harde stoeltjes kijken naar de turnkunsten van Floor, die al vanaf haar achtste wedstrijden bij de selectie turnt. En nu acht jaar later wordt het tijd voor nieuwe uitdagingen. Op sprong turnt Floor half in, half uit. Met inturnen strak tot stand, tijdens de wedstrijd met een klein stapje. Brug loopt niet helemaal lekker. De kip aan de hoge is met kromme armen. De salto gaat weer met gemak, strak tot stand. Balk is het toestel waar Floor zich onderscheid door hoge relevés en originele choreo. Vandaag voegt Floor nog wat extra originaliteit toe aan haar oefening door met de kattensprong met haar voet van de balk te glijden. Boem, op de billen en zoef op de grond. Nog nooit gebeurd, maar nu wel. Floor zit in haar bubble en hervat schijnbaar ongestoord haar oefening. De rest moet natuurlijk goed gaan. En dat doet het. Rest alleen nog vloer, waar Floor opent met een huizenhoge gestrekte halve schroef, die zoveel ruimte over heeft dat er gerust nog een draai in had gekund of een sprong erachter. De rest van de oefening gaat optimaal. De sprongen zijn ruim en de salto's strak tot stand. Prachtig om je turncarriëre mee te besluiten!

Maar dan is het opeens toch wel echt, definitief en overmant hier en daar de emotie wat. Hoort bij sport.

Het is goed zo Floor! Dank voor al je mooie kunsten!

Pupil 1 D1 - Isa en Paulien

Isa is duidelijk zichtbaar verbeterd op brug. Haar zwaaien en opzet zijn hoger dan vorige wedstrijd. Net achter Paulien eindigt Isa op de derde plaats op dit toestel. Op balk is Isa erg sterk. Mooie focus, nauwelijks wiebels, alles staat erop. Vloer ziet er netjes uit. Na de overslagserie is het wel weer even denken welke kant ze uit moet. Maar verder gaat alles volgens plan. Het grondstukje is overtuigend en toont de mooie souplesse en kracht van Isa. De overslag over de kast en de hurksalto gaan netjes. Isa is op dit toestel vierde en zesde allround.

Paulien wordt de hele week al geplaagd door een pijnlijke voet. Of ze een hele wedstrijd gaat turnen is niet duidelijk. Brug en balk zijn niet erg belastend. Aangezien het een toestelfinale is, waarbij elk toestel op zich een wedstrijd is, is het ook prima om niet alle toestellen te turnen. Maar daar denkt Paulien anders over. Ze turnt een prachtige brugoefening met huizenhoge zwaaien en eigenlijk geen foutje te bekennen. Het is met slechts 0,05 verschil goed voor een tweede klassering.

Op balk is Paulien er ook op gebrand optimaal te presteren. Alleen over de radslag is ze vooraf wat onzeker. En dat resulteert in een reeds licht ingecalculeerde val bij dit onderdeel. De salto lukt ondanks lastige voet goed.

Paulien heeft een stevige sportmentaliteit en niet deelnemen op sprong en vloer is geen optie. Beide toestellen gaan prima. Allround wordt Paulien vijfde. Half juni heeft Paulien nog een wedstrijd, de finale van district mid-west. Nog mooi tijd om kleine foutjes te verbeteren. Succes Paulien!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page